headerimage

Heb je last van Fibromyalgie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Enschede. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Fibromyalgie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830634 WhatsApp

Een pijnverlichtend traject voor fibromyalgie

Fibromyalgie: onverklaarbare pijn

Fibromyalgie is een vorm van pijn (algia) in je weefsels (fibro) en spieren (mio). Over de oorzaken van de aandoening is nog weinig bekend en door de ongrijpbaarheid wordt het vaak moeilijk herkend. Gelukkig kunnen we er door middel van fysiotherapie wél iets aan doen. Wil je weten of jij fibromyalgie hebt? Doe hier de zelftest!

Een goed beeld is het begin

Veel mensen lopen jaren met klachten rond zonder goed geholpen te worden: buiten je klachten om kom je immers gezond over. Veel behandelaars werken daarom met een vragenlijst om je klachten sneller en beter te kunnen duiden. We noemen dat een fibromyalgiescore. Deze vragenlijst helpt ons een persoonlijk behandelprogramma op te stellen. Maak gauw een afspraak voor een behandelplan op maat.

Fibromyalgie doorbreken door beweging

Omdat bewegen pijn doet gaan de meeste mensen met fibromyalgie minder bewegen. Hierdoor neemt de conditie af en worden de klachten juist erger. Je komt in een neerwaartse spiraal terecht. Met ons behandelplan doorbreken we dit patroon en verlichten we de pijn.

Het verloop van de aandoening verbeteren

Door middel van rek-, ontspannings- en krachtoefeningen brengen we je in beweging. Ondertussen stimuleren we ook een actieve leefstijl, denk bijvoorbeeld aan rustig fietsen of aquagym. Door middel van bewegen en het verhogen van je uithoudingsvermogen kunnen we het verloop van fibromyalgie verbeteren.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

1.299 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top