headerimage

Heb je last van Gescheurde enkelbanden?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Enschede. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Gescheurde enkelbanden.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830634 WhatsApp

Herstellen van gescheurde enkelbanden

Gescheurde enkelbanden: de oorzaak

Je enkelband scheurt: een vreselijk pijnlijk moment. Voor een groot deel is het helaas pech, maar voor een deel waarschijnlijk ook het gevolg van langdurige fouten in hoe je beweegt, staat en je enkels belast. Niet alleen je enkels, maar je hele been tot aan de heup kan een aanleiding zijn voor gescheurde enkelbanden.

Rust, ijs, compressie, hoog houden

Of je het nu snel via internet opzoekt of naar de Spoedeisende Hulp bent gegaan, je hebt waarschijnlijk het volgende advies gekregen: rust, ijs, compressie, hoog houden. Fysiotherapie kan je goed helpen bij gescheurde enkelbanden dus maak direct een afspraak. Hoe eerder we erbij zijn, hoe meer we kunnen doen. En tot die tijd: rust, ijs, compressie, hoog houden.

Samen zoeken naar de oorzaak van gescheurde enkelbanden

Naast de rust die je nodig hebt voor het herstellen van gescheurde enkelbanden kunnen we je tijdens de herstelfase laten zien hoe je tapet of een brace zet om het gebied te ontlasten. Zodra het weer kan gaan we samen met jou op zoek naar de oorzaak. Dat doen we door je spieren te testen en je houding te analyseren.

De kans op herhaling minimaliseren

Tijdens de behandelingen werken we niet alleen aan pijnvermindering en het vergroten van de beweeglijkheid van je enkel, we gaan ook aan de slag met je houding, je beweeggedrag en we zorgen voor een betere balans. Dit alles zodat we de kans op herhaling kunnen minimaliseren.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.299 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top